KODA sněm 2017

  Společnost / svaz

Je to už takový pěkný zvyk, že se v listopadu schází adminstvo ke svému sněmu. Jednotícím prvkem letošního ročníku byla repetice. Nicméně jak praví staré přísloví: dvakrát nevytáhneš stejnou kramli.

Hostitelem víkendové trachtace byl opět Starbreaker ve svém kinosále což bylo super, protože kino je parádní, je v něm spousta místa pro všechny. Až se hradní pán odstěhuje do Ústí na Dlabem budeme mít po ptákách. Opakovalo se i to, že v páteční podvečer zastavil k.e.n svou krabici na kolech v pražské ulici Na Bělidle. Z krabice se ovšem vypotácel Jejda. K.e.n se z neznámých důvodů rozhodl vyzvednout PiDi z popela právě na admin-sněmu, čímž ovšem Jejdu nahnal do tenat šikany, ponížení a otrockých (a i domácích!) prací. My už v té době dávno seděli v Jamajce u piva s Bouřkou, Lenkou a basou. Basa  nestála u primasa jako loni, ale stála v koutě a byla smutná, protože ji chybělo kombo. Když mi Bouřka do telefonu říkal „táhnu se s basou“, tak mi vůbec nepřišlo na mysl, že to není basa piv. Z loňska už ale víme, jak k.e.n miluje zajížďky a čekání, takže se konvoj dvou aut vydal labyrintem Smíchova na hvězdárnu pro mého Rolanda.

Pak už cesta probíhala v klidu. Ovšem kdybychom neměli mobilní telefony s neomezenými tarify, dojelo by jedno auto do Chebu a druhé na Ukrajinu. Komín v Doksech jsme přejeli protože byla tma a protože byla tma, tak jsme také nedokázali sjet v České Lípě z nájezdu. Dmychadlo komína u hudebního klubu Brusel jsme ovšem svou návštěvou poctit mohli, protože byla tma. Bylo to na poslední chvíli, neboť prekion už byl oděn do pyžama a chystal se do hajan. Jelikož k.e.n miluje čekání a obecně s autem raději stojí než jede, musel ještě v zápětí zastavit na Shellce, protože Bouřkovi došlo pivo. Nám se strhnout volant nepodařilo a formace se rozpadla.

Tradici vlakového příjezdu po Mekovi převzal Honza R., který nejenom, že několikadenní odysseu z Nymburka k pólu absolvoval spěšným vlakem, ale ještě se k tomu obtěžkal bicyklem a kytarou. Mnohokrát za víkend nahlas zapochyboval, že to byl dobrý nápad. K velké radosti celého sboru podpsů přijali pozvání na sabat i členové vedení. To co se loni zdálo jako kombinace scénářů k filmům Ďábel nosí Pradu a Texaský masakr motorovou pilou s prvky hard-sci-fi se sralo tealitou. Z Olympu mezi nás, byť nakrátko, sestoupili i Bob s Lacem, což bylo vyjímečné a Sněm se tím pro většinu z nás stal hlavním svátkem roku. Sestoupit měl i Hugo, ale nakonec se na poslední chvíli omluvil s tím, že mu přivezli dřevo. To se dá pochopit, protože kdo kdy tahal na Olymp dřevo ví, že to není sranda.

Breakerův dům nás přivítal otevřenou náručí, ve které bylo nejen teplo domova ale i dva sudy Falkenštejnu. Houselord ale podivuhodně spěchal s oficiálním zahájením sněmu. Až posléze se přiznal, že se celý rok těší na několik prchavých hodin, kdy se k němu Lenka bude chovat submisivně. Jako majitel mladší sestry ho z duše chápu. Stanfordský experiment mohl opět po roce začít a byt se naplnil lahodnou atmosférou arogantního šovinismu, misogynních stereotypů a kastovní hierarchie. Ve špíně sociálního dna se s právy parazita blechy a škrabkou na brambory v ruce ocitl vykuleně se tvářící Jejda. V souvislosti s tím jsme několikrát za víkend zauvažovali, kdo ho nahradí v příštím roce (jelikož jsme nečekali, že přežije). V podstatě jsme se shodli na tom, že ideálním kanditátem by byla nějaká selka. Na selských dvorech je spousta tvrdé špinavé práce, muži jsou hrubí a primitivní ... a máme za to že by se jí to vlastně hodně líbilo. Navíc prý výborně vaří!   

Program prvního večera byl čistě neformální a nesl se v duchu uvolněného hédonismu (přirozeně v nejvyšším sociálním patře - v těch ostatních v duchu tvrdé, ale o to více osvobozující práce). Stopa repetice však vrhala lehký stín na věci, které by se z loňského ročníku opravdu opakovat neměly. Takový nápad na smazání KODY! Zabránil mu tenkrát pouze rozpadlý stůl pod monitorem. V Bouřkovi zřejmě tato představa vypučela v květ a vzbudila démona. Náhle se vztyčil a mocným švihem krku své basy odpálil půllitr Falkenštejnu přímo do bílé krabičky s nápisem O2 poskytující internetové připojení. Přestože se jedná o zařízení 3v1 (modem, router, wi-fi AP), pivo je s chirurgickou přesností vyřadilo všechna – ani jedno nezbylo*. Bouřka byl ze svého hrdinného činu celý víkend rozjařen a bez ustání o něm nadšeně hovořil.  Navíc ho přešel strach z toho, že Breakerovi opět nedopatřením rozbije nějaký nábytek**.

Jelikož spojení adminského sboru a části SK je kombinací těch nejzářivějších jedinců světa, nemohl večer vyústit v nic jiného než v konbu umění. Místoguvernér Nymburského pokomíní se chopil kytary, Bouřka basy a Bob k tomu dul na tubu. Basu poté převzal Laco a první tóny svého mocného sóla uvedl zvoláním: „to je doprdele bezpražec!“. Část služebnictva se zděšeně rozhlédlo, kde že jsou v okolí koleje - to jenom potvrzuje, proč jsou ve společenské hierarchii tam kde jsou.

Na prahu nového dne přednesl Laco několik svých skvostných básní, které jsou bohužel bez navozené atmosféry a patřičného přednesu zcela neopakovatelné. V hlavě mi uvízl pouze jeden z veršů: „čokly hákem - nudle s mákem“. Polabský mariachi bohužel zanechal hry poměrně brzo, neboť se trochu překvapivě stal nedávno členem sekty lisovaných varlat a tak musel jít spát, aby byl za rozbřesku svěží ku mši. Úvodní večírek tedy končil překvapivě brzy – okolo půl čtvrté ráno. Statistiku nevedeme, ale zřejmě je to v rámci Sněmů rekord.

*/  V souvislosti s přestupem routeru prakticky unikl pozornosti jeden velmi podivuhodný detail. Těsně před tím, než se zařízení odebralo do digitální Valhaly se z něj ozvalo tiché leč zřetelné zakokrhání. Nikdy jsem neviděl router, či modem, který by v době měl reproduktor nebo jinou součástku schopnou produkovat zvuk. Ale prostě se to stalo. Zvláštní věc.

**/ Ve skutečnosti se dva týdny před Sněmem vyválel v sušáku na prádlo***. Měl tedy zřejmě pocit, že už má odpracováno.

***/ Dle očitých svědectví je na souřadnicích 50.6757461N, 14.5335475E, vedle Českolipského hlavního nádraží odhozen zánovní prádelní sušák. Kdyby měl někdo cestu okolo (proč ale, že ano?) tak by ho mohl dovézt do Šluknova. Breaker by nemusel chodit v mokrém spodním prádle**** a měl by asi radost.

****/ Breakerovo spodní prádlo je prý mokré proto, že nemá sušák. Dál bych to nepitval.


Divize přiléhavých kalhot opravdu vstala za kuropění. Pokusila se o sonickou demolici budovy kina pomocí Breakerova presovače a odebrala ven se vykonat bohoslužbu. Většina ostatních naštěstí zaslouženě spala. Po snídani, co plynule přešla v oběd jsme se vydali do Jiříkova kde pro nás Lenka zařídila legál.

Sice panovala obava, zda s lezbou majitelé úplně souhlasí, ale vrátný nakonec proti akci nic nenamítal. Menu bylo tříchodové, cihla, beton i zbytky oceli. Mírně do toho mžilo a Bob kouřil, což podtrhovalo slavnostní atmosféru okamžiku. Plechna byla na vrcholu podobna spíše sítu za zenitem a shodli jsme se na tom, že už tam nikdo z nás znovu nechce. Bouřka se v areálu opět někam ztratil, ale to už známe z Alp, takže to nikoho nezaskočí. Některé nervnější motorizované brigády na něj ani nevydržely čekat. Stálo by za psychologickou výzkumnou studii analyzovat, jak se lidský charakter mění v souvislosti s pravidelným ježděním na šlapacích dopravních prostředcích s nesprávným počtem kol.

Dalším bodem programu byla tradiční adminská koupel. Bylo sychravo a nevlídno. Já se přiznám, že pobyt ve vodě (natož studené) nemám rád. Abych si nepřipadal úplně jako blbec, tak jsem alespoň v botách na kajak proběhl louží před Holtexem, jak ostatně zachycuje výstupová fotka cihláku. Zbytek otuženců se odebral ke Šluknovskému rybníku (fakt se tak jmenuje). Bouřka vybral pláž, kde bylo hned od břehu pod kolena vody. Dno však  neklesalo. Akce se tedy změnila v nudistický trek kamsi do středu vodní plochy, kde nebyla situace o moc lepší. Plovbychtiví se tedy ve finále nesmočili o moc více než já v té kaluži.

Po lehkém oddychu si pro nás Breaker připravil urbexovou exkurzi do promítací kabiny a dalšího zázemí kina. Promítačky vypadaly zachovale a dokonce prakticky připravené na provoz. Přirozeně jsme provedli několik pokusů o jejich vzkříšení.  Ztroskotaly na známé poučce, že většina elektrických zařízení funguje daleko lépe, když jsou do proudu připojena. U promítaček se to nepodařilo i přes mnoho permutací stavu tlačítek, vypínačů a hřebíků zatlučených do těl pojistek.

A pak náhle nastal blackout. Promítací kabina je bohužel prosta oken, takže jsme nezahlédli ani atomový výbuch ani loď mimozemské civilizace. Zato se o patro a půl níž ozvalo cosi mezi povzdechem, nadávkou a voláním o pomoc. Za svitu blesků mobilních telefonů jsme se vydali ke zdroji. V úzké temné místnosti stál Jejda u mohutného rozvaděče, který pravděpodobně osobně zapojoval Fr. Křižík a blekotal: „Tuhle páku jsem dal tam, tuhle naopak a pak to zhaslo“. Celá scéna měla hutně dystopickou atmosféru neodvratného konce světa – nebo minimálně Šluknova. Breaker byl úplně pobledlý, protože konec světa, zánik planety a možná i celé galaxie není zhola nic proti strachu úředníka z toho „mít průser“. Naštěstí jsme s Jejdou duchapřítomně usoudili, že proti chaosu se dá účinně bojovat zase jen chaosem. Zcela iracionální kombinací poloh ovládacích prvků rozvaděče byl obnoven přívod elektřiny do ústeckého kraje. Líce pana domácího se začala opět prokrvovat a svět zaplavil pokoj a něha. 

Po povinně vynikající večeři s ruk služebnictva jsme se začali mentálně i nástrojově ladit na hlavní rokování. Před tím proběhla (též loňsky opakovaná) strojní kořba. K.e.n už nemusel nikomu půjčovat koloběžku a naopak se sám zůčastnil. Z loňského blogu se dá vytušit, že jsem byl hrozbou nejrafinovanějších násilností nucen Kláře koupit stroj Morčes Ztráta s rámem z ryzího zlata natřený na červeno. Jezdit na tom je ovšem náročnější než lézt na Anacondu, takže Klára logicky nikam nejela a klenot půjčila Bouřkovi. Stroje jsme dokonce prohodili plotem u ochozového cihláku. V centru kvůli hrozící ABM pokořili nejprve trubku, abychom v zápětí naběhli do lsti místní uliční důvěrnice zákeřně číhající za závěsem s motivem třešní.

„Vy tam něco potřebujete?“ děla ta uvědomělá soudružka.
„Ne“ odvětil strojmistr.
„No já jenom, že už jsem volala policajty!“
To samozřejmě věděla už polovina Šluknova, protože do svého Aligatoru ječela jak Viktorka u Plzně.
„Tak to je boží.“ řekl někdo. Patrně kněz.
„No to je boží, teda.“ děla ona zcela v rozporu se s vým materiálním světonázorem.
„Tak je od nás pozdravujte a hezkej večer! ... Dobrou!“ pravil údržbář dalekohledů.
„Dobrou.“ vylétlo jí zcela spontánně z mordy.
To je pozitivní zpráva. Zřejmě ani 70 let bolševické devastace morálky nezadusí kdesi v útrobách podvědomí žhnoucí uhlíky dobrého vychování.

Pak jsme odjeli. Jestli členové SČP dorazili není známo. Když jsme večer s Klárou jeli do Tesca pro chybějící proviant vyloženě jsem si přál potkat hlídku městské policie, která by se po nás vrhla.  Ono lidí, co jezdí za tmy po Šluknově na 29“ jednokolce asi není úplně mnoho. Představa, že na ně budu nechápavě zírat „proč bych s jednokolkou lezl na komín“ a dotazovat se na jejich duševní zdraví před tím, než vynesu trumfové eso partnerčina pokročilého těhotenství, mě přiváděla do extáze. Dokonce jsem si do kapsy dal Tascam, protože z toho koukala opravdu prvotřídní stand-up comedy.


No a vidíte to. Po několika málo stránkách slovního odpadu jsme konečně u jádra věci. I přes opakované deklarace, že nikdo nemá vůbec nic k projednání, trvalo adminské jednání bezmála tři hodiny.

Zápis adminského rokování
11/11/2017, 19:00

Zapsal Danny a upravil M.i.X.

  • MC. Jak víme, tak MC nekoří, ale zase běhá. Což nevadí, ale nepřihlásil se už půl roku na KODU. Jelikož je admin, tak by měl – proto mu dáváme rok, maximálně dva. Pokud se nezmátoří, bude prohlášen emeritním adminem. Bude poslán oficiální dopis. Uvedeno bude poučení, že proti tomuto rozhodnutí se nemůže odvolat. Dopis vytvoří úředník starbreaker.
  • Padly i návrhy, respektive úvahy, kdo by mohl být novým adminem. Padla nějaká jména, padl návrh, že by to měla být žena.
  • MV otevřel otázku laxního nahlašování výstupů - výstup nahlášený více jak po týdnu bude schválen jako nepříčetný. Ostatní admini ale doporučují tento bod řešit na SK, kam to spadá. Věc je takto stanovena delší dobu, jen byla dosud určitá tolerance; rozhodnutí je dodržovat toto již úplně. Jinak admini zneužívají své pozice a schvalují si své výstupy (např. M.i.X).
  • Přijímání nováčků. Mix již dříve připravil na web náborový formulář, je to zveřejněno, ale je tu otázka, kdo všechno uvidí seznam přihlášených lidí.
  • Honza nepozoruje jednání a polehává ve stínu jednací místnosti a regeneruje.
  • Aféra Řež – fotka s ředitelem v komíně. Komentář je divný, fotku lze nechat, ale doporučuje se změnit komentář. Obecně platí, že pokud někdo nesouhlasí s nějakou fotkou, či popiskem v kartě, nechť dá formálně vhodný podnět na adminy (mejl) a ne psa, co sere. Byť se někdo vyjádřil, že Pichův seroucí pes byl v pohodě.
  • Ubi jednoho dne kdysi smazal své blogy. Jelikož se týkaly hromadných akcí, bylo to z pohledu veřejného zájmu nevhodné a uzmulo to kus srdce mnoha zúčastněným. Ubimu se samozřejmě neupírá právo nakládat se svým autorským dílem dle své vůle. Ubi bude osloven, zda bude souhlasit s případnou obnovou jeho blogů.
  • Čistě adminovská věc, která se nedotýká uživatelského prostředí: Upravit mazání záznamů komína a testovat mazání záznamů.
  • Revize bílých komínů (tedy těch bez souřadnic) – M.i.X vygeneruje seznam a předá adminům a uvidí se, co se s tím dá dělat.
  • U cizích zemí se při odzoomování stane to, že komíny se zruší a udělá se vlajka se zobrazením počtu komínů, což je v mnoha případech nepraktické. M.i.X informuje, že to ale dělá prohlížeč, nejde to jednoduše pořešit, ale pokusí se.
  • Dlouhá diskuse komíny a mapy.cz – komíny na mapy.cz zatím nejsou a v dohledné době nebudou. Nicméně komíny v turistické papírové mapě KČT jako orientační body by byly fajn.
  • Otevírá se otázka ventilačních komínů – zda jsou/nejsou prekiontrickými objekty, a to zvláště ty, které nesouvisí s průmyslem (např. odvětrávací komíny dopravních tunelů). Pokud někdo něco takového devirguje, bude posuzováno individuálně.
  • Italiano měl ranní spytř. Nikdo z adminů neměl ranní spytř mnoho let. 20:06 italiano odchází
  • Jsou hlasy, že byla chyba uznat koksovací chladící věže jako prekiontrické objekty – nové nepřibývají, na stávající se neleze.
  • Existují i podzemní komíny, tedy komíny odvádějící spaliny z kotlů podzemních továren. U nás je minimálně jeden. Panuje shoda, že sic jde o netradiční situaci, tak je takový komín prekiontrickým objektem. Komín se bude uvádět se zápornou výškou, což do důsledku odpovídá metodice měření výšky „od terénu“. Nedořešeno ale zůstává, jak se bude měřit výška/hloubka a zda se budou odečítat metry při lezbě pod terénem a přičítat při lezbě části nad terénem.
  • Mohla by se konat akce, která bude určena pro členy SČK – myslíme tím komínářskou konferenci. Sešli bychom se nějakou sobotu v červnu a příspěvky budou moci být o čemkoliv a necenzurované. Jako vhodné místo byl vybrán pivovar Frýdlant, místo zajistí Danny, nábor přednášejících zajistí M.i.X.
  • Ident: Pár věcí potřebuje revizi, zajistí Bouřka a k.e.n.
  • Bratr služky řekl, že má přezdívku sprostá jeptiška.
  • K.e.n navrhuje změnu letopočtu, a to od prvního výstupu, kdy by byl nastaven čas 0:00 a den 1.1.0. Dopad to bude mít na přespůlnočky, které nebudou o půlnoci. Reforma času bude mít ale úskalí – nastane problém při komunikaci s cizími osobami, majitel komína by třeba nevěděl, kdy přijedeme.
  • Úkol pro mixe: kalendář.
  • Kontakty lidí v kodě: Jsou lidi, co mají účet v kodě, nelezou a nepřihlašují se. Urobí se revize, dva roky bez přihlášení budou znamenat přesun do sušárny. MV zajistí revizi, mix přesun do neveřejné sušárny. M.i.X také ošetří, aby komínáři se stejným jménem (např. K. Landová a K. Landová 2) neměli problém se zobrazením svých výstupů (ukazují se výstupy i toho druhého).
  • Interní úkol pro mixe: Opravit číslování v pregionech (10000).
  • Jedna komínářka řekla jinému komínáři, že jeden komínář dává svůj přístup do KODY nekomínáři. Snadno se tak může stát, že přístup nebude mít ani ten komínář.
  • Jsou hlasy doupřesnit přístupy. Například něco je sice klasifikováno volný přístup a je to volný přístup, ale člověk se tam tak necítí – například je rozdíl mezi lesním komínem a Agora Flora. „V“ by tedy mělo znamenat jako kořitelné kdykoliv, V+ za určitých podmínek. Honza vnáší do značení logický podnět, zda je správně ten přídomek „+“ a nemělo by to spíš být „-“, neb horší přístup je negativní stav. Ale necháme to, neb HIV pozitivní znamená taky negativní věc.
  • Doba volá po ženách. Jako potenciální adminka byla zmíněna jedna komínářka, která by byla jistě vhodná, neb má KODU nastudovánu od svého vstupu do Svazu.
  • MC jako admin chybí. Byl to dříč.
  • Mix: tlačítko mazání formátování – občas v poznámce když někdo něco zkopíruje, tak to tam je v původním formátu.

21:30 konec rokování, starbreaker říká, že to bylo nějak dlouhý, že je unaven jako po zastupitelstvu.


Adminského rokování  se bohužel nezůčastnili Laco s Bobem, protože odjeli okamžitě po dotyku dmychadla cihláku. Byla to trochu škoda a pak nám také chyběly jejich hudební vlohy a nástroje. Jelikož den byl náročný, večer se postupně měnil v zahnívající tůňku spuchlosti, což koreluje se stavem lezby v uplynulém roce.  Zpěvák a kapelník našeho pop-up bandu se záhy odporoučel na kutě, aby ráno nanarušil pedálovou liturgii ospalostí a nebyl knězem kárán. Poté jsme se věnovali pouze pití a Čenda jako správný kapitán opustil obývák jako poslední.

-

Neděle je klasicky dnem, kdy se odjíždí. Cyklisté odjeli už za rozbřesku, ale ještě se vrátili na oběd. Já se jel projet k lesnímu komínu a je bohužel stejně nedobytný jako loni. Služebnictvo peklo v troubě pekáč. Grilovaných kuřat. Breakerova kuchyně má velmi zvláštní konfiguraci – trouba, kterou lze v kuchyních celého světa nalézt typicky pod sporákem nebo těsně pod pracovní deskou, se zde nachází nad skříněmi asi 3 m nad zemí. Nevede k ní ani hromosvod, takže nástup na kramli otevírající útroby je poměrně obtížný. Nakonec se muselo dojít pro Dannyho skládací žebřík, abychom nezemřeli hlady. S plechem roztrhaných kuřat (pakáč vypadal trochu jako železniční neštěstí) po žebříku k troubě vystoupala Klára, neboť jí stejně zbývá posledních pár dnů života, takže kdyby se zřítila a zakokrhala bude to jedno.

A pak už jsme všichni jeli pryč. K.e.n nejdříve, neboť jižní osady jsou daleko. Danny zmizel v zápětí, Breaker spěchal plnit předmanželské povinnosti (tak se kdysi oklikou říkalo sexu - naproti tomu manželské povinnosti jsou typicky věšení záclon, nákup a skládání kuchyňských linek a poslouchání nadávek ... to přeci každý ví) a Honza zůstal v kině sám, neboť se musel dočkat vlaku, který ho několik dní poveze zpět do Nymburka. Poslední mohykáni (Bouřci, Čenda a my) trpěli utkvělou představou, že je třeba jít se někam ven provětrat.  Zajeli jsme tedy do Jiřetína a zahájili tůru na Tolštejn právě v okamžiku kdy se drobný déšť měnil v drobné sněžení. Nahoře jsme si dali pivo a počkali na tmu, protože po tmě se z kopce chodí daleko lépe.

Po cestě domů jsme chtěli pokořit tvárničák v Doksech. Málem jsme jej nenašli, někdo nám od něj vzal budovu a kaci nakonec překazil zákeřný NUD (nadšený udavač se džbánem). Nakonec jsme tedy potupně pokořili člunový komín v Brandýse přičemž víkendovými zážitky zmožený Bouřka hlídal auto a lehce při tom pokvokával.

Po příjezdu do Prahy jsme posádku auta chtěli vytáhnout ještě na jedno závěrečné pivo, ale Čenda se  omluvil s odkazem na manželské povinnosti (viz výše) a Bouřci udeřili ze zálohy prohlášením, že se stávají abstinenty. Tak jsme šli alespoň na večeři do Marjánky, protože služebnictvo prý již mělo po šichtě.

A to byl skoro konec.

Příští ročník už bude určitě jinde, než u Breakera v kině. Opakování už bylo dost a dělá to jenom trable.  KODu jsme ale nesmazali. Akorát Bouřka, posílený pouhými dvěstěřryřicetitřema pivy zaadminoval na KODě v neděli po poledni tak mocně, že si smazal vlastní  účet. Zjistil to už v devět večer a ještě o půlnoci jsme se tomu s Klárou řechtali.

Bylo to skoro tak vtipné jako Bobovo vyprávění o smrti Strýčka Jedličky. Tu věc bych neměl šanci správně interpretovat, ovšem musím se s vámi o ní podělit, neboť se stala doslova leitmotivem letošního sněmu. Dovolím si pro přesnost citovat magazín Aha:

>>>> Na tu krutou chvíli zpěvák Karel Štědrý (77) nikdy nezapomene. Hrál před 21 lety v Housťce u Staré Boleslavi s Antonínem »Strýčkem« Jedličkou (†70) tenis. Slavný imitátor najednou padl jak podťatý. Na místě zemřel. Byl to opravdu šok. „Strýček přišel ten den celý rozveselený, pořád na mě štěkal a frkal, měl skvělou náladu,“ vzpomíná Štědrý. „Ve druhé hře najednou zakokrhal a padl na zem. Moje žena Eva ještě řekla, že už to fakt přehání.“ <<<<


Přejeme další šťastný a spokojený rok s KODOU!



Počáteční lezba osádky dvou aut na čmeláka v ČL. páteční džem ... Bobtubista
Sobotní dopolední džem Danny přijel z kurzu potápění, ééé vlastně z kola Jejdova otročí role! Sobotní hromadál v Jiříkově
Paralelní lezba
!!! Děravý vršek trubičky. Podtrubiččí.
Zarůstající fabrika... Obludné prachmatizující souchámovodí. Večerní strojní výjezd. Řešení hlubinných útrob kody, aneb kam mizí karty se zamítnutými záznamy a jak najít kartu v mínusové číselné řadě? Koda je mocná...
Nedělní dojezd A tradičně na závěr foto pijáckého listu.



Debata
19.11.2017 13:27:04 loche
Pokud by i příště nastaly problémy s elektřinou, můžete využít ty dva daháče.
23.11.2017 18:29:47 starbreaker
Nový modem funguje i na velké PC, takže mi to vlastně Bouřka spravil. Sláva císaři!
24.11.2017 22:55:39 Bourka
Voní se mluví v kulárech. Je to trojdimenzionální.
<< 1 >>