Adminsněm 2016

  Společnost / svaz

Rok se s rokem sešel a nebylo zbytí, aby se sešlo i adminstvo k rokování nad minulostí, současností a budoucností stroje, co pohání svět.

Pohostinný Olymp se tentokrát přesunul do nejzažší výspy rebubliky (pomineme-li Brno), odkud utekly už i lišky a dobrou noc tam dávají Němci jedoucí pro levný benzín (jiná etnika v noci nespí, ale loví - tím zřejmě vytlačila ty lišky). Místem srazu se stal Šluknov s epicentrem v obecním kině.

Díky odlehlosti místa měla doprava rysy polární expedice a proto nepřekvapí, že jsme se scházeli dva dny. Jedna skupina vyrazila už v pátek ráno a zvládla po cestě zevrubně zdokumentovat oktagon v Dětřichově. K.e.n kničel jak píchlé podsvinče, že to má ze všech nejdál a že nechce jet sám, tak jsme se nad ním coby typicky velkorysí Pražáci slitovali. To jsme ovšem nevěděli, že chce jet na koloběžce. Všichni jsme se na ni ovšem nevešli. Klára naštěstí doběhla pro svoji a když se zajelo pro můj stroj na hvězdárnu, už to celkem šlo. Sice to celé trvalo půl dne, ale ukázalo se, že k.e.n miluje čekání. To bylo dobře. Normální člověk by z toho vyletěl z kůže.

Sjeli jsme se v místní pizzerii, jejíž obsluha se od leklých ryb lišila tím, že nesmrděla. Před pecí pobíhali pejsek s kočičkou v rondonech. Opravdu se snažili. Kdo ale kdy viděl psa krájet cibuli, tak ví, že mu to trvá a podle toho to celé vypadalo. Nicméně skladba jídel nesla nesmazatelný rukopis těchto kuchařských hvězd, takže všichni byli nadšeni. Remcalové ať chcípnou! Doporučujeme "pizzu speciál", nebo jak se jmenovala. Leklé ryby na závěr nechtěly ani zaplatit a kdyby Breaker nevyměknul, plavou za barem břichem vzhůru dodnes.


Přesto, že jsme se už všichni těšili na sudový Falkenštejn si někdo vzpomněl, že jsme komínáři a měli bychom vylézt alespoň na kotelnu. Šluknovskou tvárnici ještě ani nezbořili ani neopevnili, takře byla ideálním cílem. K.e.n dokázal, že čápi jsou zhýčkaní neboť v hnízdě se bez problémů sedět dá, zatímco jiní zjistili, že za plotem je bilighorze vždy o něco lepší. Klára mi během výstupu vynadala, že ji den co den nutím vařit komplikované pokrmy což hraničí s domácím násilím. Pokud se podivujete souvislosti mezi adminsrazem, pizzou, komínem, Šluknovem a tímto, měli byste zkusit žít s babou déle než týden. Bouřku jedna kolemjdoucí paní vemlouvavým hlasem požádala: "prosím vás, nemohl byste slézt?". On se nad ní nakonec ustrnul a slezl. Ostatní lezce ta dobrá žena buď neviděla, nebo jí nějakým způsobem vadil právě jen Bouřka. Bohužel odešla dříve, než jsme se stračili zeptat.

Pak jsme pili pivo, které nám točily služky a relaxací se připravovali na den následující. Klíčovým okamžikem bylo puštění mého reggae setu coby podkresu k nevázané konverzaci. Breaker sice pozdě, ale přece objevil, jak zní opravdová muzika a že píseň jde nahrát i jiným způsobem, než že vokalista v prvním taktu polkne mikrofon a zbytek skladby se jej snaží vyzvrátit. Ono to zní docela sluníčkově, ale v budoucnu měl tento mindflip přinést džbery smutku. Někteří z nás hráli na rozladěné křídlo v kině a skoro všichni také pár hodin spali. Po tom se nám posléze nejednou zastesklo.

Dalšího rána k.e.n na koloběžce objel, gnozkoval a nafotil polovinu sudet. Po poledni byli i největší spáči vyburcováni k pěšímu výletu. Dokonalý hostitel nechal na jeho trase postavit nejen lesní BB a nejsevernější komín ČR, ale i hostinec. Polární výstup se překvapivě odehrál bez odchytu, neboť všichni v okruhu 10 km byli buď levně obědvající Němci nebo popeláři, co jim ty pokrmy připravují. Dorazivše do cílového hostince jsme se bohužel octli na opačné straně barikády ... a to all-inclusive.

Ve Šluknově nás čekal zmrzlý Mc, který se rozhodl podniknout výpravu na severní točnu vlakem Českých drah. Vyrazil tedy již před týdnem. Breaker se o nás opět postaral znamenitě a vyjednal nejen legál na nádherný oktagon, ale i západ slunce v ten samý čas. Kdo se nenechával oslňovat, ten uskakoval před barelem uvázaným na špagátě, jehož druhý konec měl v mordě pes postavy poníka pěstujícího bodybuilding. Když pes netrénoval nunchaku, byl docela přátelský, leč zkřížit mu cestu by asi opravdu nikdo nechtěl. Majitel autovrakoviště a budovovrakoviště nám také ukázal výběh se strašlivými ptáky, které tam chová. Vybraní jedinci je dokonce mohli krmit granulemi a oni jim za to uklovali prsty.

Po výstupu se tři otužilci a jeden mamlas přesvědčený o vlastní nesmrtelnosti vydali na koupel k rybníku. Zbytek šel s hanbou do kina. Mokří už vědí, že netleská nejen jedna ruka, ale i další věci. Mamlas při psaní tohoto textu zjišťuje, že nesmrtelný není, jelikož ... rýmička.  

Služky nám k večeři udělaly palačinky na sladko, které se snědly se dvěma kyblíky špenátu. Marmelády zbyly. Po večeři nastal čas rokování, ale několik lidí si opět vzpomnělo, že jsou komínáři a místo toho nastala akce „Šluknovský cyklón“. Byla ustanovena tři kořební družstva, která se vydala v různých fázích na okružní výlet cihlák-tvárničák-plechna-hranol. Jedna skupina dokonce jela na strojích, i když se k.e.n o ten svůj dost bál a nechtěl ho Italianovi půjčit s odkazem na to, že na něm neumí jezdit. Nakonec na něm většinu času jela Klára, což vyústilo nejen v to, že se v pořádku vrátil, ale i v to, že se do něj beznadějně zamilovala a patrně nezbude, než vybrat stavební spoření a postavit se k tomu čelem. Akce měla celkově skvělý old-school náboj. Městem se potáceli komínáři, zakopávali o sebe, lezli na všechno co má bilighorzi a mělo to neopakovatelnou atmosféru.

Po návratu z prekionů už nebylo úniku a chtě nechtě jsme museli začít jednat. Tím se po krátkém úvodu dostáváme k tomu podstatnému:

Zápis z adminského rokování

kino Šluknov, 26. 11. 2016, 21-23

Přítomní admini u kulatého stolu po směru hodinových ručiček: MC, k.e.n, starbreaker, bouřka, MV, m.i.x, danny
Pozorovatelé: mariachi Honza, dodavatel piva Italiano
Služky u sporáku: Lenka, Klára
Zapsal: Danny


  • Bouřka chce něco dělat s kořbakalendářem, že něco takovýho navrhuje Béďa, ale zapisovatel se teprve rozehříval a rozepisoval, tak neví nic konkrétně. M.i.X udal, že to vyřeší odkazem na porno.
    Za nedostatečně teplého zapisovatele doplním, že jsme se shodli na tom, že tato funkce stejně jako celý Kolendář slouží především k protagospytři a tak jsme chtěli uživatelům KODY v rámci UX optimalizace zkrátit cestu ke kýženému. [m.i.x]
  • Bouřka říká, že Béďa prý chce mít možnost v kořbakalendáři označit si významné dny.
  • Padl návrh mít barevný kořbakalendář dle typu výstupu (m.i.x promyslí a asi jo).
  • Bouřka: u starých blogů (asi do roku 2013) se objevují nesouvisející (náhodné?) komentáře; u nových blogů se to nestává.
  • Ještě blogy – jen admini vidí u lidí v profilu seznam blogů, které kdy publikovali; nechť toto vidí všichni.
  • Zrušit viditelnost položky „Přístup“ pro neregistrované lidi. Odsouhlaseno.
  • Podnět: zamyslet se nad hashováním čísel komínů – aby číslo nebylo dohledatelné v html odkazu.
  • Diskuse ohledně ne/veřejnosti debaty – přetrvává názor mít ji veřejně a ani ji nerušit (když to v ní moc nežije)
  • Bouřka: KODA prý při vyhledávání řadí výsledky dle velikosti tak, že číslo nad 10 000 chápe jako menší než čísla 0-9999 – m.i.x opraví.
  • Podnět: v pregionu řadit areály před Komíny. M.i.X říká, že je to problém a dál to zapisovatel nestihl sledovat, neb fotil s MC prasátka na hrnečku.
  • Starbreaker otevřel téma vstupu nováčků do SČK a dal ve spolupráci s Dannym podnět na ustanovení mechanismu jak se stavět k zájemcům.
  • MC upřesnil své pohnutky, proč odpovídá zájemcům rezervovaně. Zájemce si lustruje a tím že „mně nesahají ani po paty“ a celkově se jedná o pochybné existence, u kterých nelze očekávat hluboký zájem o prekiontrii, tak se stejným dílem chová v emailových odpovědích k nim.
  • Panuje shoda, že se vytvoří stránka pro nábor lidí a k věci se přistoupí jako k výběrovému řízení ve firmách. Bouřka nastřelí koncept šablony přijímacího formuláře, který by zájemci měli místo psaní mejlů vyplnit.
  • Starbreaker oživuje myšlenku na Den plechovek – zápis SK asi pět let starý ustanovuje tento den na 2. 12.
  • Návrh zvýšit rozlišení vkládaných fotografií - návrh na 1024 nebo 1200 pixelů.
  • V půlce jednání se urobila kontrola plnění z loňského adminsrazu. Zde vše jako asi OK, jen někde v emailech zapadlo kenův návrh seznamu provozů – pošle M.i.X-ovi znovu.
  • Danny zdůrazňuje, aby se dodržoval stručný popis v Historii záznamu, což ne při všech změnách bývá.
  • MV dává podnět k možnosti měnit svůj příspěvek na debatě – s ohledem na zásady v komunikaci převládá názor proti.
  • MC hladí sifon. Když ho mazlí, tak nemluví. Když ho odloží, vášnivě se vždy rozhovoří. 
  • Občas se prý píšou „píčoviny v poznámkách“. Diskuse – nebude toho zase tolik, aby se to řešilo, byť MC má u píči, kde byl jakej festival, na kterým Rayer zjistil, že zbořili komín.
  • Podnět, aby admini nenechávali dlouho něco viset v seznamu ke schválení. Občas je admin demotivován, že je něco špatně zadáno. Padl návrh zavést tlačítko „bordel“, které náhodně vygeneruje sprostý vzkaz zadavateli položky (m.i.x zařídí).
  • Interní položka pro bouřku: „Endliche Lösung areálu plzeňské škodovky“.
  • Starbreaker se vyjádřil, že z úřadu je zvyklý číst leccos, ale Rayera číst nejde. Záživnější je i vyhláška o dřevě.
  • M.i.X vyjede bílé komíny a pokusí se i vyjet komíny, kde není žádná obrazová dokumentace.
  • Na závěr výzva pro členy: neškudlete si panny, které z nějakého důvodu nekoříte a dejte je jako gnozace se zdůvodněním.

Toť zápis. Začíná opět balast.

-

Po rokování jsme dojedli palačinky a začala hudební produkce. Bouřka měl s sebou basu a ta tvrdila muziku (pokud tedy nestála u primasa). Také se u toho hodně pilo pivo. Pan hostitel byl bohužel zádumčivý, protože den před tím hudebně prozřel a nic jiného než Bob Marley mu už úsměv na tváři nevyloudí. Pokoušeli jsme se jej všemožně rozveselit, ale nezabral ani „Na kameni kámen“ v ragga úpravě. Tak jsme to vzdali a on taky a odešel spát do kina. Tím začala vrcholná fáze večírku, kdy se tančilo samostatně i v párech cudných a sodomistických, pogovalo a sem tam hulákalo. Nakonec jsme rozštípali stůl na kterém stálo Brejkrovo PC. Několik lidí se sice jeho díly snažilo pár minut držet, aby to nevypadalo, ale pak jim došly síly a stůl se změnil ve zbědovaně vyhlížející hromadu dřevotřískové suti. Také jsme přišli na to, že na rozdíl od hudebníků začátečníků, kteří často zrychlují tempo během skladby, hudebníci konečníci naopak postupně zpomalují jak se unavují. To nás přivedlo na myšlenku, že Kolendář v KODě je takový chudý, má málo funkcí a měl by se něčím obohatit. Ideální by byl metronom.

Od jisté smrti zúčastněné zachránilo to, že došlo pivo. Italiano se nás ještě pokusil dostrkat Cháronovi do loďky několika lahvemi přinesenými z auta, ale nikdo nakonec nenastoupil. Za kuropění také vznikl nápad, že smažeme KODU. Bohužel jsme zjistili, že je rozštípaný stůl s Brejkrovým PC, takže není jak to udělat. Válet se u počítače po zemi nikdo nebude. Navíc na zemi v troskách stolu už spal Mc. S odstupem času jsme docela rádi, že to takhle dopadlo. Večírek byl pro naprosté vyčerpání lidí i zdrojů ukončen v sedm hodin ráno.

Existuje historka z jedné (velké) české internetové firmy, kde si admini také vyprášili kožichy a napadlo je, dát na servery nějaká kreativní a zábavná hesla. Stoly v serverovnách bohužel něco vydrží a tak jim v tom nemělo co zabránit. Druhý den pak byli na rozdíl od nás velmi smutní.

To my si místo toho za krásného počasí vylezli cihlový oktagon a válec. Dorazila dokonce i Vlasta, která vážila dlouhou cestu jen aby se s námi setkala. Plni zážitků a lecha, které služky připravily k obědu, jsme se pak rozjeli do svých domovin. Velký dík patří našemu hostiteli a průvodci Starbreakerovi za to, že celou akci tak krásně zorganizoval, připravil, přežil a ustál. Nejvíce oceňujeme, že i přes sešrotovaný nábytek, manko za pivo a spoušť v kuchyni byl pln optimismu a plamenně horoval, aby se i další sraz mohl konat právě u něj.

Tak doufejme zas za rok ...

Fotogalerie
Úplný začátek víkendu v pátek ráno kdesi v Praze. Zrychlená pracovní schůzka komínistických badatelů kdesi v Liberci. Chystání na měření pod mackem v Dětřichově. Dmychadlo a Smrk. dětřichovská kuřba
Na komíně jsme strávili přes tři hodiny... Danny slaňující. Danny zamyšlený. Porozumění Příprava výstupu na nejsevernější komín
Kupodivu bezodchytové pokoření. Rožany: trpaslíci a stín komína Nejstarší člen nejsevernější divize na nejsevernějším komíně Nejvyšší na nejsevernějším.
Krasavec. Taky krasavec. Hospoda, aneb... ... Další zatuchlé trubky. Javorová brána
Testing prskavek Puštík trhlinový. Legál na nejvyšším šluknovském komíně. Proudy davů Podkomínové zátiší.
Lezební semafor je nerozhodný. Večerní kýč No.1 Večerní kýč No.2 Spokojení kořitelé zapadajícím sluncem ozářeni. Bouřka osvícený
Jeden z chovanců pana majitele. krmení budoucích peněženek (vyráběných z kůže co mají pod křídly) „Jak to xakru maluješ, ten ornament?“ Počátek rokování. „Vole to jako ale vole jak to maj když nikdo vole neleze vole“
„A tady to těm matloňům dycky vyhodíme tím novým nadávacím tlačítkem“ Démon J.R. v akci Hudební kroužek krátce po konci. Výhledy, zatímco ostatní spí… Chápan na Le Dererovi.
Prekiobrána u Lederera Výhled na brejkrovo město. » ikoničtí dobyvatelé výšin «
Ulička s fabrikou. Zvenku, zevnitř i odrazem. Brekekekejkr. ozdoba komína Mc ladí s mozaikou
Stín pietschmannova solitéra. Stínový komín Pan nejvyšší na kramli. Výhled na tkalcovnu. Vrcholná mačkanice.
Rodinka na dmychadle MC takový, jakého známe pivní list první den jednání
Debata
2.12.2016 14:30:47 and.rew
Královsky se u čtení bavím!
2.12.2016 15:19:57 MV
I já.
2.12.2016 15:47:38 kusovka
UX v kodě? Měla bych si to někam zapsat jako významný den :)
2.12.2016 17:09:42 kabik
jo to já taky :-)
2.12.2016 17:14:11 kabik
a přiznávám, že fotka 37 mě smíchem až rozbrečela :-)
2.12.2016 18:35:26 RayeR
Dobre no, jestli sem jednou zminil naky festak v souvislosti s demolici komina v poznamce nebo udealosti, tak se za ty picoviny omlouvam, priste budu strucnejsi...
2.12.2016 23:24:31 rene
Úsměv loudí na tváři i poslední foto a Bouřkova dvaadvacítka s dvěma křížky :).
4.12.2016 12:36:16 tomikp79
jen by mne zajímalo,proč když jste na Býv.Tkalcovně Pietschmann ve Šluknově v takovém počtu proč neořežete ty nálety? Času bylo jistě dost,když jste se stačili fotit v každé pozici.
4.12.2016 16:33:17 k.e.n
Na to máme ve svazu přece neplacené pohůnky. A navíc, vůbec nebyl žádný čas navíc, museli jsme se fotit v každé pozici.
4.12.2016 20:29:03 and.rew
Mě by zajímalo, proč Tě to zajímá.
5.12.2016 11:18:30 Laco
Třeba se jedná o jednu z mnoha nominací na všeobecně populární ocenění "Čuroněc roku"...?
5.12.2016 12:11:07 Laco
Třeba je to podnět pro založení SČENZNK (Svaz českých eliminátorů náletové zeleně na komínech). Případně k jiným bratrské organizace (Greenshave, Greennihilate). Nebo aspoň eliminátorské divize SČK, což bych i ocenil, protože k výbavě milovníka industriálu patří nenávist k všemu zelenému a zpřírodypocházejícímu.
5.12.2016 14:00:14 PA
Co jste to za poplety, že jste tam nechali nálety.
Pubi by tohle nedopustil, za něj by se to nestalo.
5.12.2016 20:53:34 Italiano
O tom přece rozhoduje nejbližší komínář a to je Vlasta
a té se to líbí...
Pak taky správce veškeré zeleně ve Šluknově Brejkí a bacha na to,
jestli uřízneš větvičku, dostaneš mastnou pokutičku
Ty rejpale jeden !
5.12.2016 21:48:10 loche
Nálety, tyhlety, támhlety?
Na svědomí mají to barety (zelené mozky).

Já mám zeleň ráda. Poslední dobou ji mám snad dokonce radši než prekionty (taky mám doma podstatně víc kytek než komínů).

Třeba ta deflorační brigáda (zase vojenský termit, kristapána, tady to za chvíli bude jak v armádě) mě vyloženě naštvala. Každý soudný jedinec musí uznat, že před nasazením pil vypadala ta vápenka o dost líp, než když to ta horlivá rychlošípácká pakáž shodila.

Takže za mě: ponechat, pohladit, pohnojit.
6.12.2016 11:00:54 kusovka
Ale Loche, mám pocit, že vápenka byla pohnojená dost. A pohlazená, no jeje...
<< 1 >>