2. narozeniny KODY

  Společnost / svaz

Rok se s rokem sešel a ačkoli jsem na to úplně pozapomenul, několik lidí mě oslovilo zda zase bude nějaká výroční KODA-legrace. No co se dá dělat ;)

 

Statistika a osobnosti KODY r. 2010

 

Kodě nedáváte oddechu a tak její engine zobrazil v roce 2010 bezmála 3 miliony stránek (2,96). Pevnost psí kůže a odolnost stoleté vrstvy guána na dně prekionu jednoznačně překonaly servery web4u.cz a za to nechť je dík jim i  jejich majiteli. Velmi zajímavé je rozložení zátěže KODY během dne, kdy její zátěž samozřejmě po půlnoci pozvolna klesá s minimem v 6 ráno (což je skutečně zcela nesmyslná hodina), ale během dne je vysoce stabilní (okolo 500 stránek/hod). To dokládá, že prekiontrie se stala seriozní záležitostí na plný úvazek, co se prostě nedá mastit po večerech nebo o polední pauze. [viz. graf - vodorovně hodiny, svisle zobrazené stránky]

Aktivistou KODY a držitelem řádu pozlaceného tlačítka myši je Starbreaker s neuvěřitelnými 152 tisíci zobrazených stránek. Mocnost jeho nadšení pro věc dokládá i zisk titulu kartáře roku za těžko představitelných 39 tisíc zobrazení karet komína – to je téměř 110 karet denně! Z druhého místa mu zdatně sekunduje Endru (84 tis./16 tis.).

Paparazzi KODY je Ubikvist, který zobrazil 11811x profilovou stránku. Bohužel nejde rozlišit, kolikrát to byla jeho vlastní a kdy cizí. Není tedy zřejmé, zda je narcis, voyeur, či jen jako jeden z mála pochopil, jak byla KODA projektována, protože profil je takovým rozcestníkem k úplně všemu ;)

Věrným psem KODY s právem nosit obojek a náhubek  je Danny666, který byl v r. 2010 na KODě přítomen ve 359 dnech (tj. vynechal pouze v 6-ti dnech). Aby se mu i nadále na KODU vracelo co nejpříjemněji, může s sebou v budoucnu brát i Lassie, která je na to odborník. Vítáni jsou i další členové smečky: Endru (340) a Acut (332).

Naopak ignorantkou KODY je Klára, jejíž poměr počtu návštěv KODY ku počtu výstupů je pouze 0,2 ... a to není mnoho. To je jen o 0,001 více než delfín :D

Nejplodnějším autorem poznámek byl opět Starbreaker což mu dává nárok rozšířit pozlacení periferií jeho PC i na klávesnici. Textů napsal 446 následovaný Bouřkou (223) a Dannym (151).

Triumf své aktivity završil Starbreaker i napsáním 395 záznamů o komínech čímž o 15 překonal druhého v pořadí Mc-ho – obhájce loňského prvenství. Za to nechť si nic nezlatí, aby nezpůsobil krizi na komoditních burzách.

Fotovohnoutem KODY se stává Ubikvist za upload snímku s rozlišením 4200x2600 pixelů velikosti 6MB. Může se proti verdiktu ovšem velmi nadějně odvolat, neboť dne 28.9.2010 se neznámý člen Al Kajdy pokusil nahrát ze svého gigapixelového fotoaparátu obrázek o rozlišení 9000x5200px (to je tak na potisk fasády menšího panelového domu). Naštěstí se to povedlo pouze částečně a KODA se mu ubránila.
Dvorním fotografem drobných formátů stává se _M_ se snímkem 120x82 px, k čemuž se v popisku tohoto skvostu japonských miniatur ostatně hrdě hlásí.


Za prekiohypnotizéra jde označit Pich, který v r. 2010 celkem 169x shlédnul kartu komína #0016 – Nemocnice Motol. Jen doufejme, že nám tento krásný a hrdý tvárničák třeba neuhranul či jinak metafyzicky neovlivnil.

Celebritami mezi komíny stávají se #0142 – GU Tušimice s 1279-ti zobrazeními, což se vzhledem k událostem dá celkem chápat, těsně následovaný #5212 - Restaurace fabrika, Děčín (1268x), pro což se žádné rozumné vysvětlení nenabízí. Snad jen, že nejen prekiontrií živ je komínář.
 
Modelkou KODY stala se Velká kovárna, Škoda Plzeň ... a zcela po právu, neboť její portrét má skutečně uměleckou kvalitu a takřka hmatatelnou syrově industriální atmosféru. Rekordních 202 zobrazení této fotografie přidané rukou prekioarcheologa Bouřky!

Nejlezenějšími komíny byly #0403 Cihelna E. Klotz, Plzeň (20x) těsně následována #0849 SLZ Veleslavín,Praha (19x). Nutno s povděkem kvitovat, že to jsou oba krásné komíny cihelné a ne nějaká umouněná kotelna.

Narcisem KODY je k.e.n, který vyměnil svou profilovou fotku celkem 11x, než mu přišla dostatečně krásná a reprezentativní. Jede v tom společně s Italianem.

Fenoménem roku se staly profilové fotografie, kdy je dle očekávání nejčastejším motivem portrét dotyčného (26x), následovaný ovšem zcela překvapivě zvířecími či lidskými prdelemi (4x) a teprv potom abstraktními výjevy (3x) a obrazy zvířat (2x).

Mistrem textové zkratky se stal Hagen, jehož popis výstupu na #0163 má jediný znak navíc s mizivou informační hodnotou – „?“ (jako že otazník:). Tento rekord půjde překonat patrně velmi obtížně.

O titul psouna roku se utkali Danny a Dalik_rotor_žena s popisy výstupů na Pštrosí farmu Hostivice a Koželužnu Krucemburk. Traťoví komisaři ovšem seznali, že Danny použil v textu nesportovního dopingu v podobě 290 teček za sebou, takže byl nakonec deklasován na stříbrnou pozici. Vítězem je tedy Dalík s příběhem dlouhým 2950 znaků. Sice všichni chápeme, že Danny chtěl napsat pouze „...“ (tři tečky), leč vlivem stařecké demence nestačil klávesu uvolnit dostatečně rychle a napsal jich skoro tři sta - ale co naděláme, sport je sport. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Osobností roku je jednoznačně Starbreaker a to nejen pro suverénní vítězství v mnoha statistikách, ale také tím, že do jeho schrány připutovalo nejvíce KMS zpráv (907). Tím se jednoznačně potvrzuje jeho role V.I.P KODY.
Naopak nejvíce zpráv odeslala Jitka (884). S vírou, že většina z nich byla pozitivní jí může být udělen titul posla dobrých zpráv.

Závěrečnou Cenu Oldřicha Nového a nezadatelné právo používat při jakémkoli loučení větu „zavřete oči, odcházím“ získává Jana za 828 stisků tlačítka „logout/odhlásit“ :))))

Užijte si další rok s KODou
                                  M.i.X

PS: Pevně věřím, že vše výše uvedené berete s nadhledem a humorem a nepokládáte to za špehování, zásahy do soukromí nebo tak něco. Nepochybujte o tom, že analýzu chodu stránek dělá takřka každý server, který navštěvujete a dělá ji pečlivě a s cílem o vás maximum zjistit ... a ne jako já jednou za rok a pro zábavu svoji i vaši. Kdyby to přesto někomu vadilo, už to více dělat nebudu.