9000!

  Komíny

Kdo trochu sleduje číselnou KODA-řadu, asi málo ho překvapí, že to zase trvalo skoro přesně rok, co se naše databáze dne 30.09.2013 rozrostla o další tisícovku nových kousků. Ač máme třeba někteří pocit, že se utápíme ve zpuchlosti a svaz jde do háje, ono neutuchající nadšení objevovat a poznávat jako celek nekončí. Z uplynulé tisícovky si jistě kdekdo z nás vybaví skvostné kousky a dálné výpravy, které přinesly i celou řadu neprekio zážitků...

A oblíbená statistika: Přestože se někteří jedinci vytrvale svou gnozkační a archeologickou činností snaží Svaz předělat v usedlé pozorovatele a dokumentátory komínů, kteří se pomalu blíží roli "hlídače batohů", i v poslední tisícovce evidovaných komínů převažují s počtem 520 devirgované komíny nad 480 gnozkovanými/prekioarcheologovanými. Z těch 520 devirgovaných komínů pak bylo 288 domácích a 232 zahraničních počinů. U pouze evidovaných objektů naopak převážily zahraniční počtem 293 nad 187 domácími. Zejména náhodní švédští a belgičtí návštěvníci KODY se tak nestačí divit, že pojem "zahraniční evidovaný komín" se stal za poslední rok nejčastějším novým přírůstkem do KODY. Příjemnou zajímavostí pak je, že oproti minulému roku přibyl počet domácích devirgací.

Pokud tradice zůstane zachována, dočkáme se příští rok bájného pětimístného komína, který odhalí, zda byl mág m.i.x. natolik prozíravý a zabezpečil KODU před Y2K syndromem a zhroucením života mnohých KODAmilů:-)


M.i.X: Ne - nezabezpečil. A jímá mě z toho hrůza už delší dobu ...